De buiten muurverven van Zero

Zero Fassade95 Siliconharzfarbe

Zero Fassade 95 Siliconharzfarbe Muurverf

De belangrijkste eigenschappen van de Zero Fassade 95 Siliconharzfarbe Muurverf zijn: Uitstekende dekkrachtGoede waterdampdiffusieGrote verscheidenheid aan kleuren Matte, extreem weerbestendige ...
Verder Lezen
Zero RenoTop Housepaint Muurverf

Zero RenoTop Housepaint Muurverf

De Zero RenoTop Housepaint Muurverf is een zeer elastische, multifunctionele coating, zijdemat. Alkalibestendig met fungiciden en algiciden. Buiten op beton, ...
Verder Lezen
Zero Clean Mat Muurverf

Zero Clean Mat Muurverf

De Zero Clean Mat muurverf is een zeer goed reinigbare matte muurverf voor binnen en buiten met een extreem hoge ...
Verder Lezen

Beste muurverf voor buiten?

De beste muurverf voor buiten is volgens de meeste schilders en professionele gebruikers van Zero, Sigma, Sikkens en SPS. Er zijn diverse soorten muurverf voor buiten leverbaar, wij proberen een duidelijk beeld te geven welke muurverf u het beste kunt gebruiken. Buiten vindt u veel onderdelen die voor een schilderbeurt in aanmerking komen, zo kunt u de muren en kozijnen schilderen. Zie voor meer informatie op vtwonen.nl

Hoe schilder ik mijn geschilderde buitenmuur of gevel?

Stappenplan: Nieuwe gevel schilderen in 6 eenvoudige stappen

 1. Begin met de gevel mooi proper en stofvrij te maken. Verwijder eventuele alg- en mosaangroei door middel van een hoogdruk en algendoder.
 2. Herstel voegen en barsten.
 3. Test welke verf er op de buitenmuur zit; de meeste buitengevels worden in een watergedragen (acrylaat) of een oplosmiddelhoudende (alkyd) verf afgewerkt. Dit kun je eenvoudig testen. Neem bij voorkeur een gekleurde doek en bevochtig deze met een keuken spiritus of 96% alcohol (verkrijgbaar bij het Kruidvat, DA). Keuken spiritus bestaat uit alcohol en alcohol weekt een acrylaatverf op. Wrijf ongeveer 40 seconden over de ondergrond. Als de bestaande verflaag opweekt of plakkerig wordt zoals kauwgom en afgeeft op uw gekleurde doek, dan is het een watergedragen acrylaatverf. Als de bestaande verflaag een beetje opweekt en afgeeft, dan gaat het om een watergedragen pu-acrylaatverf. Als de bestaande verflaag totaal niet oplost, dan is het een terpentineverdunbare alkyd- of pu-alkydverf.
 4. Zorg ervoor dat je de kozijnen en het andere houtwerk rondom de buitenmuur afplakt met schilderstape en folie. Dek de bestrating en/of tuin af met kleden of een stucloper.
 5. Breng op de kaal gekomen baksteen eerst een primer of een fixeer aan. Test de zuigingsverschillen door middel van een natte spons. Bij een hoge wateropname gebruik je een fixeer en bij geringe wateropname een primer. Gebruik voor het schilderen een roller voor de grote vlakken en een kwast voor de randen en voegen.
 6. Nadroging fixeer of primer breng 1 of 2 lagen buitenmuurverf aan volgens advies fabrikant.

Hoe schilder ik mijn nieuwe buitenmuur of gevel?

Stappenplan: Nieuwe gevel schilderen in 5 eenvoudige stappen

 1. Begin met de gevel mooi proper en stofvrij te maken. Verwijder eventuele alg- en mosaangroei door middel van een hoogdruk en algendoder.
 2. Herstel voegen en barsten.
 3. Zorg ervoor dat je de kozijnen en het andere houtwerk rondom de buitenmuur afplakt met schilderstape en folie. Dek de bestrating en/of tuin af met kleden of een stucloper.
 4. Breng op een ongeschilderde baksteen eerst een primer of een fixeer aan. Test de zuigingsverschillen door middel van een natte spons. Bij een hoge wateropname gebruik je een fixeer en bij geringe wateropname een primer. Gebruik voor het schilderen een roller voor de grote vlakken en een kwast voor de randen en de voegen.
 5. Nadroging fixeer of primer breng 1 of 2 lagen buitenmuurverf aan volgens advies fabrikant.

Kan je over bakstenen schilderen?

Voordat je baksteen kunt schilderen moet je de muur eerst goed reinigen en voorbewerken met een primer of een fixeer. De bakstenen en het voegwerk zijn normaal gesproken erg poreus en wanneer je hier direct een verflaag op zou zetten gaat dat ten koste van de hechting en verbruik.

Welke kleur op buitenmuur?

De meest gekozen kleuren zijn wit of een gebroken wit. Voorbeelden zijn standaard wit of RAL 9003. Gebroken wit voorbeelden zijn RAL 9010, Ral 9016 of RAL 9001. Middengrijs of antraciet wordt ook veel gebruikt, speciaal voor vensterbanken of spatranden/trasraam, voorbeelden hiervan zijn Ral 7016 of RAL 7021.

Belangrijke eigenschappen voor een muurverf voor buiten zijn:

 1. Waterdampdoorlatendheid; is mijn gevel geïsoleerd, welke baksteen is er gebruikt, type stucwerk?
 2. Wasbaarheid; staat mijn woning in een industriegebied, stad of langs een drukke weg?
 3. Schimmelwering; is mijn woning goed geventileerd?
 4. Alg- en mosaangroei; staat mijn woning in een bosrijke omgeving?
 5. Goede dekking; kleurverandering of extreme vervuiling.
 6. Glansgraad; mat of zijdeglans.
 7. Hoeveel schilder je met een liter muurverf?
 8. Duurzaamheid en levensduur verfsysteem.

Welke buiten muurverf is de beste?

Om een juiste keuze te maken welke muurverf u voor buiten kunt gebruiken, raden wij aan om eerst te kijken welke glansgraad u de onderdelen wilt schilderen. Muren worden vaak in een matte uitvoering geschilderd. Vaak zijn de goedkopere muurverven voor buiten niet zo hoogwaardig, wij raden u dan ook aan om een goede kwaliteit muurverf te kiezen om zo een goede dekking te hebben die makkelijk verwerkbaar is. Daarbij is het belangrijk om te weten of een muurverf goed reinigbaar is, zodat u bijvoorbeeld als er vuil opkomt, deze ook weer makkelijk kunt verwijderen. Een zeer mooie muurverf voor buiten is de Zero Clean Mat, een zeer goed reinigbare muurverf.

Welk merk is de beste muurverf voor buiten?

Er zijn heel veel verschillende merken, professionele merken en vele doe-het-zelfmerken. De professionele merken hebben vaak een verscheidenheid aan verfsoorten met vele toepassingsgebieden en duurzaamheid. Wij leveren hoofdzakelijk alleen maar professionele merken zoals Zero, Sikkens, en SPS.

Muurverf voor buiten?

Voor een goede kwaliteit muurverf voor buiten is het belangrijk dat deze goed dekt en dat de verf tegen een stootje kan, makkelijk schoon gemaakt kan worden en goed verwerkt. De muren worden over het algemeen zo mat mogelijk afgewerkt. Een zeer mooie matte muurverf die bovendien nog eens heel goed reinigbaar is en ook nog licht isolerend is de Zero Clean Mat. Muurverf voor buiten wordt in de volksmond ook wel latex genoemd of latex muurverf.

Belangrijk om te weten is wat het rendement is van de muurverf en of het een goede dekking heeft, zo kan een goedkope muurverf best duur uitvallen als het rendement laag is en de dekking niet optimaal. Bijvoorbeeld als een muurverf een rendement heeft van 5 m² per liter en een zwakke dekkracht (deze combinatie komt veel voor bij goedkope muurverven van de bouwmarkten) en deze pas mooi dekt na 2 a 3 keer schilderen. Bij een muurverf met een hoog rendement 10 m² heeft u voor 50m² maar 5 a 10 liter nodig. Stel dat u die in 1 a 2 laag schildert dan zijn de kosten veel lager en is waarschijnlijk ook het eindresultaat veel mooier. Dus goedkoop is bij muurverf voor buiten vaak duurkoop.

Inspiratie voor buiten muurverf

Voor mooie kleurcombinaties zie vtwonen.nl, pinterest.com.

Inspiratie voor buiten muurverf