De renovatie verven van Zero

Zero RenoTop Housepaint Muurverf

Zero RenoTop Housepaint Muurverf

De Zero RenoTop Housepaint Muurverf is een zeer elastische, multifunctionele coating, zijdemat. Alkalibestendig met fungiciden en algiciden. Buiten op beton, ...
Verder Lezen
Zero Intermaat Aqua Isolierweiss Muurverf

Zero Intermatt Aqua Isolierweiß Muurverf

De Zero Intermatt Aqua Isolierweiß is een watergedragen schrobbare isolerende muurverf. Uitstekend isolerende werkingUitstekende dekkingPrettige verwerkingSchrobvast Oplosmiddelvrije isolerende muurverf voor ...
Verder Lezen

Renovatie van scheuren in de muur en boorgaten vullen

Controleer eerst de staat van de muren zijn te renoveren en herstel alle beschadigingen. De ondergrond moet vlak, schoon, zonder scheuren, draagkrachtig en droog zijn. Beschadigde plekken kan je met een geschikte pleister of vulmiddelen renoveren. Voor je begint moeten alle loszittende verf- en structuurlagen met een staalborstel worden verwijderd.

Heb je een scheur in de muur, dan moet de scheur iets groter worden gemaakt. Kras de scheur daarvoor iets open met een spatel, zodat het pleistergips of vulmiddel voldoende grip heeft. Voor het opvullen moeten scheuren of gaten stofvrij zijn.

Bij zeer zuigende ondergronden moet je de beschadigde delen eerst vooraf bevochtigen met een kwast voordat je deze opvult.

Diepe scheuren die door materiaalbewegingen zijn ontstaan, hebben extra aandacht nodig. Leg daarvoor een baan renoveervlies in het gipsbakje. Trek dan nogmaals een laag pleister over de scheur aan en egaliseer het oppervlak. Eventuele oneffenheden kunnen na het drogen nog worden bijgeschuurd met schuurpapier.

Kleinere reparatiewerkzaamheden aan pleister- en metselwerk kunnen binnenshuis met een pleistergips of vulmiddel worden uitgevoerd. Dek de vloer af voordat je begint. Zit er een scheur in de muur? Vergroot deze iets met een plamuurmes en maak het stofvrij. Verwijder al het losse materiaal, behang, loskomende verf en vetvlekken. Roer de pleister voor het gebruik kort door. De benodigde hoeveelheid plamuur kun je het beste gieten in een gipsbeker. Neem de pleister vanuit de beker op het plamuurmes en druk het in de plek dat gerepareerd moet worden.

Grotere en diepere scheuren moet je in meerdere stappen plamuren. De maximale laagdikte per plamuur fase bedraagt 10 mm. Breng de plamuur na het omroeren in de eerste stap grof aan op de muur. Let erop dat er geen holle ruimtes ontstaan. Na het volledig drogen kan de volgende plamuurlaag worden aangebracht. Voor het opknappen van diepere gaten of afgevallen stukken kun je het beste een diepte vuller gebruiken. Voor het gladmaken van het oppervlak moet je de troffel slechts met lichte druk over de plamuur bewegen, zodat er geen gaten kunnen ontstaan.

Renovatie van oud pleisterwerk herstellen

  1. Stap 1: Verwijder alle loszittende stuccen met een plamuurmes.
  2. Stap 2: Het oud pleisterwerk wegbreken.
  3. Stap 3: Zuig en borstel alle stof en grijs van de muur af.
  4. Stap 4: Stuccen.
  5. Stap 5: Stuclaag egaal maken.

Hoe oude muren renoveren

Renovatie van een muur

Een oude stenen muur impregneren in 4 stappen

  1. Zorg voor een schone ondergrond;
  2. Breng de eerste laag Prevosil AS vloeiend aan met lage druk, van onder naar boven verzadigend;
  3. Werk direct na behandeling na met brede blokkwast of borstel;
  4. Laat drogen en breng de tweede laag aan;